De duurzame verbinding tussen stad en Rijn

Eén aantrekkelijke, hoogkwalitatieve en echt Arnhemse binnenstad creëren, die nadrukkelijk verbonden is met de Rijn: dát is het doel van de herontwikkeling van de zuidelijke binnenstad. Met Het Kadehuis wordt daar een plek aan toegevoegd die een bestemming op zich is, waar creativiteit hoogtij viert en waar altijd iets te beleven valt.

Het Kadehuis wordt een plek voor alle Arnhemmers en krijgt een prettige identiteit en levendigheid. Het wordt een plek om plezierig te wonen, te werken en te ontspannen in een levendige en leefbare buurt. We maken met Het Kadehuis een nieuwe place to be in Arnhem bestaande uit 6 karakteristieke panden met een indrukwekkende eigentijdse architectuur. Met bruisende arcades waar gewerkt en genoten wordt. En met groene daken en grote terrassen die nadrukkelijk zichtbaar zijn in het straatbeeld, prachtig om te zien én goed voor de duurzame stad.

De gezellige Nieuwstraat verbindt het centrum met de Rijn en wordt het begin van een leuke wandelroute langs de Rijnkade naar het Cobercokwartier in het oosten en Museum Arnhem in het westen. De nauwe samenwerking met ondernemers zoals die in de Foodhall verstrekt de sterke synergie tussen uiteenlopende culturele, culinaire en kunstzinnige programma’s in de zuidelijke binnenstad. Het Kadehuis versterkt het karakter van de zuidelijke binnenstad en zal als echte bestemming en nieuwe hotspot in de stad gaan fungeren. Levendig, leefbaar, creatief, verbonden!

Duurzaam en beleefbaar

Het Kadehuis wordt het duurzame visitekaartje van de stad. Bekijk hier link naar pagina klimaatadaptatie wat we allemaal doen op het gebied van klimaatadaptatie.

Met Het Kadehuis zetten we vol in op de doelstelling van de gemeente Arnhem om de binnenstad duurzaam te ontwikkelen en verder te vergroenen. De integrale duurzaamheidsscore gemeten volgens GPR is minimaal 7,2. Naast een uitmuntende score op het onderdeel energie wordt ook hoog gescoord op de onderdelen milieu en gezondheid. Om deze ambitie te behalen wordt in het ontwerpproces integraal gestuurd op materiaalgebruik, flexibiliteit, kwaliteit en comfort.

Naast het opwekken van duurzame energie willen we ook zo min mogelijk energie gebruiken. De structurele reductie van energiegebruik behalen we door een hoogwaardige bouwfysische schil, een gasvrij thermische systeem op bodemwarmte en een gebruiksvriendelijke energie app die het bewustzijn bij gebruikers sterk vergroot.

Woningtypes

Het Kadehuis voorziet in een rijke mix aan woningtypen: van tweekamerappartementen van circa 57 m² tot 83 m² met loggia, balkon of terras m² aan de zijde van de Trans tot driekamerappartementen van 80 m² tot maar liefst 167 m²! Voor wie wat groter wil wonen zijn er luxe vier en vijfkamerappartementen (116 m² tot 177 m²) of een bijzondere penthouse maisonnette van 204 m² met vier terrassen. De penthouses met fantastisch uitzicht op de Nieuwstraat en/of de Rijnkade variëren van 117m² tot 177 m².

Gezonde Mobiliteit

Het Kadehuis gaat voor duurzame en gezonde mobiliteit. Het plan is om voor Het Kadehuis een Mobiliteitshub te creëren. Daarmee willen we autogebruik minimaliseren en elektrisch rijden promoten. Deelmobiliteit van (elektrische) auto’s en fietsen voor bewoners en omwonenden past bij het stedelijke en vernieuwende karakter van Het Kadehuis. Daarnaast wordt gezonde mobiliteit gestimuleerd door fietsbereikbaarheid en een goed toegankelijke fietsstalling op de begane grond. Zo dragen wij bij aan een autoluwe en duurzame zuidelijke binnenstad. Het Kadehuis wordt overigens gebouwd op een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners.

Zes karakteristieke huizen, samen één

Aan de Nieuwstraat komt niet één langgerekt gebouw, maar verschillende ‘huizen’ naast elkaar. De uitstraling van de huizen verwijst naar bekende Arnhemse tradities. Elk huis krijgt een eigen karakter met een kenmerkende plint, een eigen gevelidentiteit en een unieke dakbeëindiging. Met bruisende arcades waar gewerkt en genoten wordt en groene daken en grote terrassen die nadrukkelijk zichtbaar zijn in het straatbeeld, prachtig om te zien én goed voor de duurzame stad. De 6 ‘huizen’ vormen samen Het Kadehuis. Het onderscheid in materialisatie zorgt voor een gevarieerd gevelbeeld dat bijdraagt aan de stedelijke beleving van de plek. Het ontwerp is gedurfd, modern en opvallend zonder trendy te zijn

De zes huizen