12 december 2019
Geplaatst door TeamKadehuis

Momenteel zijn we druk achter de schermen aan het werk met de ontwikkelingen voor dit project. In dit nieuwsbericht brengen we je hiervan graag op de hoogte.

Het project
Het Kadehuis activeert de verbinding tussen het historische centrum en de Rijnkade. Het is meer dan alleen een doorgangsroute; het is een op zichzelf staande verblijfsplek. De ruimtelijke opzet van Het Kadehuis stimuleert onderling contact en leven op straat. Het Kadehuis wordt straks leven op een plek waar van alles te beleven is, waar gezelligheid, plezier, genieten en ontspannen centraal staan. Dit alles op een locatie waar je bij wilt horen en waar verbondenheid ontstaat.

Het voorlopig ontwerp
Samen met de architect zijn we bezig met het uitwerken van een zogenaamd voorlopig ontwerp. In dit voorlopig ontwerp worden met name de plattegronden en gevels uitgewerkt en de structuur van het gebouw bepaald. Het woningprogramma van Het Kadehuis bestaat nu uit 57 appartementen en voorziet in een rijke mix aan woningtypen: van 3-kamerappartementen van 85 m2 met (inpandige)balkons en uitzicht op de Trans tot luxe 4-kamerappartementen van 100 tot 140 m2 en penthouses van 140 - 180 m2 met ruime groene dakterrassen en uitzicht op de Nieuwstraat en de Rijnkade en de Eusebiuskerk. In de plint op de begane grond komt horeca en enkele kleine winkels met een doorsteek naar de achterliggende Foodhall.

Ben je nieuwsgierig naar dit voorlopig ontwerp? Bovenin staat een sneak preview van de nieuwe beelden!

Duurzaamheid
Zoals je ook op deze website kunt lezen, zetten we vol in op de doelstelling van de gemeente Arnhem om de binnenstad duurzaam te ontwikkelen en verder te vergroenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een epc van 0,15 door middel van o.a. zonnepanelen, bodemwarmtepompen en het gebruik van een energy app. Maar ook ‘groene daktuinen’ valt hieronder. Op dit moment zijn De Dakdokters - dakexperts die daken transformeren tot groene daken - bezig met een ontwerp voor de gezamenlijke binnentuin en de groene terrassen . De daken zullen bedekt zijn met zonnepanelen en daaronder zal de waterberging plaatsvinden. Binnenkort plaatsen wij een interview met De Dakdokters op de website; erg interessant om te weten hoe zo’n ontwerpproces in zijn werk gaat.

Programma Aanpak Stikstof
Waarschijnlijk is het je niet ontgaan, maar de discussie omtrent het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS) heeft helaas ook invloed op het project Het Kadehuis. Dit en de vertraging van de sloop van de huidige bebouwing op de locatie zorgen er helaas voor dat ook de ontwikkeling van Het Kadehuis vertraging oploopt. Naar verwachting zal de verkoop van de appartementen nu in het 4e kwartaal van volgend jaar gaan plaatsvinden en de bouw in het 1e kwartaal van 2021.

Meer informatie
Uiteraard houden we je de komende maanden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en plaatsen wij de plattegronden van de diverse woningtypes op de website zodra deze beschikbaar zijn.

Wij wensen u alvast fijne feestdagen!