1 augustus 2019
Geplaatst door TeamKadehuis

Arnhem is groen, ondernemend en creatief. Concertzaal Musis, Toneelgroep Oostpool, Museum Arnhem, Introdans, ArtEZ, Generale Oost, Posttheater, Theater aan de Rijn, Het Gelders Orkest, Focus Filmtheater, Luxor Live, Collectie De Groen, Rozet... de lijst van culturele, creatieve en kunstzinnige instellingen en gezelschappen is lang en indrukwekkend.

Kunst en cultuur
Toneel, muziek, zang, dans, mode en kunst voelen zich thuis in Arnhem en zetten de toon met voorstellingen van ongekende schoonheid, die tot ver over de landsgrenzen geprezen worden. Maar ook creatieve collectieven die de stad een warm hart toedragen, laten zich horen en zien. Van architectuurcentrum CASA tot ontwerpersplatform OPA en van het Departement voor Tijdelijke Ontwikkeling tot en met State of Fashion, de voormalige mode-biënnale.

Creatieve hotspots
Het is niet voor niets dat juist Arnhem deze culturele diversiteit huisvest. Maar belangrijker nog: vol overgave uitdraagt. Ze worden stuk voor stuk aangepakt en met elkaar verbonden. Van zuid naar noord met een culturele corridor die reikt tot de Veluwe. En van west naar oost met een creatieve corridor, die van Museum Arnhem dwars door de stad naar het kerkplein met het nieuwe Focus Filmtheater loopt. Met daartussen tal van culturele hotspots die allemaal net even anders zijn.