1 augustus 2019
Geplaatst door TeamKadehuis

De zuidelijke binnenstad van Arnhem is volop in ontwikkeling. Het bruist er als nooit te voren en steeds meer mensen vinden er een plek om te wonen, te werken en te leven. Dit stukje Arnhem heet officieel het Rijnkwartier en is gelegen tussen het centrum en de Rijn.

Ruimte voor fietsers en voetgangers
Samen met ondernemers, projectontwikkelaars en bewoners pakt de gemeente Arnhem de zuidelijke binnenstad aan. Stap voor stap wordt het gebied opgeknapt en verder ingericht. Voetgangers en fietsers krijgen alle ruimte. De Weerdjesstraat heeft een fraaie metamorfose ondergaan en parkeerterrein Trans is opnieuw ingericht en vergroot. De markt is inmiddels verhuisd van het Kerkplein naar de nieuw ingerichte en parkeervrije Markt. Daar vind je ook het prachtige vernieuwde Provinciehuis.

De verbinding
Het Rijnkwartier verbindt de binnenstad en zuidelijke binnenstad tot één fraai citycentrum tot de Rijn en wordt zo meer dan ooit een plek waar je graag komt en verblijft. Flaneer langs de Rijn, doe boodschappen op de markt of pak het pontje naar het prachtige natuurgebied Stadsblokken- Meinerswijk. En natuurlijk duik je de stad in, waar je heerlijk kunt winkelen, koffiedrinken, uitgaan en cultuursnuiven.
Hier kun je straks wonen, werken, leven en beleven zoals nooit tevoren.