1 augustus 2019
Geplaatst door TeamKadehuis

Woon je straks in Het Kadehuis, dan zie je de Sint-Jansbeek door de Nieuwstraat stromen en uitmonden in de Rijn. Wist je dat de stad Arnhem niet aan de rivier, maar aan de Sint-Jansbeek is ontstaan?

Bovengronds
Niet de Rijn maar de meanderende Sint-Jansbeek stond aan de wieg van de ontwikkeling van Arnhem. De Sint-Jansbeek was altijd een open stroom, maar het gedeelte in de binnenstad verdween ondergronds toen in de 19de eeuw de singels werden gedempt. De stroom vanaf de bron in Park Zypendaal door het Park Sonsbeek bleef echter open en in 2018  keerde de Sint-Jansbeek weer bovengronds terug in de binnenstad.

Voor je deur
De Sint-Jansbeek volgt zijn weg vanuit de Beekstraat via de Broerenstraat richting de Nieuwstraat om via de Rijnkade uiteindelijk in de Rijn uit te monden. De beek stroomt dus voor je deur langs en verbindt het centrum met jouw nieuwe woonplek.  En omdat de openbare ruimte rondom het project helemaal is aangepakt, wordt Het Kadehuis straks een prachtig nieuw stukje zuidelijke binnenstad.